na vrh

Radionica čokolade

Pored pregleda muzejskih postavki, Muzej čokolade u Beogradu je otvorio i radionicu čokolade, koja je dostupna svim zainteresovanim posetiocima. U radionici čokolade ćete moći da od osnovnih sastojaka i po svom ukusu, uz pomoć osoblja muzeja, stvorite svoju tablu čokolade.

Da li ste ikada poželeli da sami napravite svoju tablu čokolade? U muzeju čokolade u Beogradu možete se oprobati u pravljenju čokolade na način na koji to rade profesionalni poslastičari.

Muzej čokolade u Beogradu posvećen je upoznavanju posetilaca sa istorijom čokolade od njenih prvih oblika, pa sve do današnjeg vremena, posebno se fokusirajući na njenu istoriju u Evropi i Srbiji. Stanovnici Beograda i Srbije su uvek imali posebno mesto za čokoladu, a varijacije u izradi čokolade donele su nam ogroman asortiman ove svetski znane poslastice.

Radionica čokolade je otvorena za odrasle i decu stariju od pet godina, tako da je odlična zabava za celu porodicu, a deci je posebno privlačna. Ulaznica za radionicu čokolade uključuje obilazak muzeja, gde možete saznati više o istoriji čokolade, kao i videti sve eksponate iz istorije čokolade u Evropi i Srbiji.

Radionica čokolade-Muzej čokolade Beograd